θέατρο για παιδιά και εφήβουςΠαιδικό θεατρικό εργαστήρι / κάθε Παρασκευή 18:30 - 19:30 

Θεατρικό εργαστήρι εφήβων / κάθε Παρασκευή 19:45 - 21:45

με τη Μάγια ΔεληβοριάΤο θέατρο, όπως και το παιχνίδι, συνδέεται με την ανάγκη του ανθρώπου και ειδικότερα του παιδιού να εκφραστεί δημιουργικά απέναντι στον κόσμο και την πραγματικότητα, μέσα από μια συμβολική γλώσσα.
Το θέατρο λειτουργεί παιδαγωγικά ως μέσο έκφρασης και γνώσης, επικοινωνίας και ενσυναίσθησης. Καλλιεργεί την προφορική γλώσσα, τη γλώσσα του σώματος, τη σχέση με το χώρο, τα κείμενα και την πρωτότυπη συγγραφή. Ενισχύει την ατομική έκφραση, ενώ συμβάλλει αποτελεσματικά στη λειτουργία της ομάδας.
Το παιδί μέσα από τη διαδικασία της Θεατρικής Αγωγής, καλλιεργεί τις φυσικές, διανοητικές και ψυχικές του ικανότητες. Η συναισθηματική του ζωή ισορροπεί, ενώ παράλληλα η αίσθηση της προσωπικής του δημιουργίας μέσα στην ομάδα οπλίζει το νεαρό μαθητή με πίστη στον εαυτό του, αυτογνωσία και επικοινωνιακή δύναμη. Μαθαίνει να σέβεται τους κανόνες της συνύπαρξης, να συνθέτει μέσα από το διάλογο. Η ίδια η συνειδητή πορεία της θεατρικής πράξης διδάσκει την αρμονία των αντιθέσεων μέσα από την ετερότητα και την πολλαπλότητα. Ο ενεργητικός ρόλος των παιδιών που συμμετέχουν αποτελεί αίτημα και στόχο της Θεατρικής Αγωγής στο πλαίσιο μιας ελεύθερης και δημοκρατικής εκπαίδευσης. "


κόστος: 20 ευρώ το μήναΗ Μάγια Δεληβοριά, γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας, Θεατρολογία στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Αθήνας όπου και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της. Σπούδασε κλασσικό τραγούδι και πιάνο στο Αττικό Ωδείο . Παρακολούθησε μαθήματα σε θερινά τμήματα του Πανεπιστημίου της Λυόν και της Βαρσοβίας ως υπότροφος της Πολωνικής κυβέρνησης. Εργάζεται στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση , δημόσια και ιδιωτική, από το 1995 διδάσκοντας θεατρική αγωγή σε παιδιά και εφήβους. Μεταξύ άλλων, έχει συνεργαστεί με το Κέντρο Έρευνας και Πρακτικών Εφαρμογών του Αρχαίου Δράματος « Δεσμοί», το Υπουργείο Παιδείας, το Δήμο Βύρωνα, τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, τον Απόδημο Ελληνισμό, την Παιδική Σκηνή «Αερόπλοιο», το Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής Παιδιού και Εφήβου, το περιοδικό «Νέα Οικολογία». Από το 2002 εργάζεται στα Εκπαιδευτήρια Γεωργίου Ζώη και στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ηλιούπολης διδάσκοντας θεατρική αγωγή σε παιδιά και εφήβους. Έχει τιμηθεί με τρία Κρατικά Βραβεία θεατρικών έργων για παιδιά. Ο «Ιππότης της Αγάπης», Α΄ Κρατικό βραβείο 2002, κυκλοφορεί ως μυθιστόρημα από τις εκδόσεις Κέδρος, συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Νέων Συγγραφέων στο Βερολίνο ( Inter-play Europe) το Μάιο του 1998 και στην Αυστραλία το 1999. Παρουσιάστηκε από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας σε σκηνοθεσία Ο. Γωνιάδη το 2011. «Η Αλφαβήτα της εφηβείας», Β΄ Κρατικό Βραβείο 2008 και Εύφημη Μνεία από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά. Κυκλοφορεί ως μυθιστόρημα από τις Εκδόσεις Κέδρος. «Αδέρφια ενωμένα, ποτέ νικημένα» Γ΄ Κρατικό Βραβείο 2009. Είναι παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών